Kuluneiden viikkojen YT- neuvottelu- ja irtisanomisuutiset ovat entistä hälyttävämpiä, koska ne kertovat että perustuotannon alasajolle ei ole tehty mitään.

Perussuomalaisten vaaliohjelman mukaan on tärkeää järjestää töitä Suomalaisille Suomessa. Tämä tukee taloutta, vähentää päästöjä ja lisää ihmisten yleistä hyvinvointia.

Taloutta se tukee mm. lisäämällä verotuloja ja vähentämällä tulonsiirtoja ja julkisen terveydenhuollon kustannuksia.

 Päästöihin vaikutus syntyy toista kautta. Suomalaiset työpaikat ovat muuttuneet kaakkoisaasialaisiksi tai miksi tahansa edullisten kustannusten työpaikoiksi.  Edullisten kustannusten siksi, että päästö- ja muut saastuttamisrajoitteet ovat olemattomia, kuten palkatkin. Maailmanlaajuinen tuotanto on jättimäistä kuten päästötkin. Suomalaisten ilmastoponnistelut ovat tämän valtavan tuhotuotannon rinnalla merkityksettömiä maapallon ilmaston kannalta, mutta käyvät nousseina kustannuksina kalliiksi sekä suomalisille yrityksille, maataloudelle että kansalaisille.

 Mikäli EU ja Suomi siinä mukana haluavat todella vaikuttaa ilmastonmuutokseen on näin tuotetuille tuotteille asetettava kunnon ”päästömaksu” ja ympäristöä tuhoavat yritykset saatettava vastuuseen saastuttamisestaan. Tämä asettaisi monikansalliset yhtiöt samalle viivalle suomalaisen tuotannon kanssa ja parantaisi näin suomalaisten kilpailukykyä ja loisi sekä ylläpitäisi suomalaisia työpaikkoja. Työpaikkojen turvaaminen on yhteiskuntarakenteiden säilymisen ja kansalaisten hyvinvoinnin edellytys.

 Etelä-Savon Perussuomalaiset Ry